En rejse

Jeg begiver mig ud på en rejse, en forundringens rejse, hvor det endnu uvisse vil ske.

Da jeg i efteråret og vinteren 2023 skrev mit speciale på Masteruddannelsen, ramte en fantastisk følelse mig, en ny verden åbnede sig. En verden hvori jeg finder forundring, fordybelse, fantasi og nysgerrighed, som kilder til livets mange spørgsmål. Under tilblivelsen af ”At leve drømmen – En fænomenologisk rejse”, gik det op for mig, at jeg i denne verden havde mange flere fænomener at undersøge og forundres i og med. Det kunne jeg naturligvis gøre i mit arbejde som leder i det offentlige og i et forholdsvis pakket hverdagsprogram, men det var som om der manglede energi i det, og så ville ”drømmen” eller ideen og drivkræften, formegentlig rinde ud og blive sat i skyggen, sammen med de andre drømme og ellers gode ideer, hvor modet ikke har været stor nok til at føre det ud i livet.

12. august 2024 starter min rejse i forundringens tegn. En rejse på 49 dage, hvor der med undtagelse af en enkelt uge i september, ingen planer er lagt, eller noget som jeg bare skal se eller opleve. Rejsen handler altså om noget andet og især noget andet end tidligere rejser jeg har været på i mit liv.

Som ekstrovert af type glædes jeg ofte ved andres selskab og de mange dialoger, men i den næste tid handler det om dialogerne med mig selv i mit eget selskab. Jeg er drevet af at opleve, forstå, læse og skrive undervejs, hvilket jeg har tænkt mig at dele med dem, som synes det kunne være interessant at følge med.

For nyligt blev jeg certificeret i JTI (Jungs typeindikator). En af de mange opdagelser jeg har fået med mig, er forståelsen af den typemæssige betydning for forskellighed og måske endnu vigtigere, den adfærd som forskelligheden kaster af sig. Jeg forundres dagligt over modsætninger, lige fra dem vi har i os selv, til dem vi står overfor og udlever i den kollektive kultur, som Jung ville sige det. Jeg er sikker på, at Jung følger med på rejsen og bidrager med perspektiver fra psykologien ind i mine filosofiske tanker og forundringer.  

Mit mål er ikke at finde endegyldige svar, men at opdage og forstå det som er. Med en filosofisk tilgang finder jeg de spørgsmål, som åbner verden og måske også en forståelse af den, og dem som er i den. 

Her ved rejsens begyndelse ved jeg ingenting, ej heller hvad det fører med sig, og Sokrates ville nok sige, at det er et godt udgangspunkt for at vide noget.

Med jævne mellemrum vil jeg poppe frem med en ny tekst og lidt billeder fra de skønne områder jeg begiver mig rundt i. Har du lyst, så følg endelig med på rejsen

Jeg vender tilbage…